Menukaart

Lunch
(tot 15.00 uur)

Lunchplateau Basalt
voor
2 personen
Hollandse garnalenkroketjes, 
Gemarineerde zalm tartaar, 
Oosters vissoepje, Noordzee vissalade, Makreel tapenade, Rustiek brood
€ 19,50 p.p.

2 Hollandse garnalenkroketten
Salade garnituur, Rustiek brood,  Cocktailsaus
€ 14,50

2 Zeeuwse rundvleeskroketten
Salade garnituur, Rustiek brood,  Dijon mosterd
€ 12,50

Salades

Noordzee vissalade
 Gemengde groene salade,  Hollandse garnalen,
Gerookte zalm, Gerookte paling,
Yoghurt dressing
€ 22,00

Salade Tonijn
Gemengde oosterse salade, Tonijn tataki, Soyadressing, Wasabimayonaise, Sesam crunch
€ 22,00

Fingerfood

Scampi & look bitterballen 6st.
aioli
€ 9,50

Hollandse
garnalenkroketten 2st.

cocktailsaus
€ 12,50

Grote pelgarnalen portie
aioli
€ 11,00

Brood met makreeltapenade
€ 5,50

Oesters 6st.
Vinaigrette, citroen
€ 19,50

Soepen

Oosterse vissoep
Schelpen, witvis, kokos,
gele curry, lente ui
€ 14,00

Klassieke kreeftenbisque
Rivierkreeft, room, rouille, toast
€ 16,00

Voorgerechten

Visbordje Basalt
Hollandse garnalen,
Gerookte zalm, Gerookte paling,
Garnituur
€ 18,00
Grüner Veltliner 

Gemarineerde zalmtartaar
Komkommer,
Hangop van citrus & dragon,  Toast
€ 16,00
Pinot Grigio

Tonijn tataki
Spicy seaweed salad, Wasabimayonaise,  
Sesam crunch
€ 16,00
Palestra Verdejo

Gewokte thaise mosselen
Kokos, Gember, Curry
€ 18,00
Picpoul de Pinet

Gamba`s piri piri
Knoflook, Tomaat,
Rode peper, Olijfolie
€ 16,00
Vartely Rosé

Carpaccio van Zeeuws kalf
Grana padano, Granny smith,
Geroosterde pitten
€ 14,00
Don Leon Tempranillo

Zeeuwse creuses
Vinaigrette, Citroen
€ 19,50
Xenius Cava Brut

hoofdgerechten

Zeeduivel medaillons
Schuimige Hollandaissesaus, Grijze garnalen
€ 27,00
Salentein Pinot Noir

Noorse zalmfilet
Tomaat-dragon salsa, Feta
€ 24,00
Vartely Chardonnay

Hele zeebaars 350 gr.
Groene kruidenkorst,
Olijfolie, Citroen
€ 32,00
Grüner Veltliner

Hele Sardines uit de oven
Knoflook, Italiaanse kruiden,
Citrus, Olijfolie
€ 24,00
Pinot Grigio

Fish & Chips van kabeljauw
Remoulade, Pickles
€ 21,00
Vartely Chardonnay

In roomboter gebakken zeetong
Groene kruiden, Citroen
( Dagprijs )
Palestra Verdejo

Halve kreeft +/-350 gr.
Kruidenboter, Look
( Dagprijs )
Vartely Chardonnay

Gekookte Zeeuwse mosselen
Salade, Sausjes, Verse frites
( Seizoensgebonden )
( Dagprijs )
Picpoul de pinet / Basalt Blond

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassende garnituur

hoofdgerechten

Vlees

Ribeye van Zeeuws kalf
( Gegrild )

Klassieke bearnaisesaus
€ 26,00
Vartely Cabernet-Sauvignon

Surf & Turf

Grote black tiger
gamba’s piri piri
&
Ribeye van Zeeuws kalf
( Gegrild )
€ 32,00
Don Leon Tempranillo

Vega

Ravioli van asperges
7 minuten scharrel ei,
Schuimige Hollandaisesaus
€ 22,00
Grüner Veltliner

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassende garnituur

Fruit de Mer

Plateau Fruits de mer royale
€ 42,00 p.p
Verschillende koude
schaal- en schelpdieren
geserveerd met sausjes,
salade en brood

Plateau Fruits de mer de luxe
€ 54,00 p.p
Verschillende koude
schaal- en schelpdieren +
halve kreeft geserveerd met
sausjes, salade en brood

 

Dessert

Vlierbloesem panna cotta
Compote van rabarber, Yoghurt roomijs
€ 14,00
Muscat

Crème brûlée van vanille
Witte chocolade roomijs, Crumble
€ 12,00
Moscatel

4 kazen selectie van
fromagerie Murre
Chutney, Vijgenbrood
€ 15,00
Tip! Kies een lekker glaasje uit ons portassortiment
Ruby port / Tawny port 10y /
Tawny port 20y

Koffieplateau Basalt
Bonbons, likeur naar keuze
€ 11,00