Menukaart

Lunch
(tot 15.00 uur)

Lunchplateau Basalt
voor 2 personen

bouillabaisse kroket, vissoep, 
tonijn tataki, vissalade Basalt
rustiek brood, rouille

Hollandse garnalenkroketten
zuurdesem, cocktailsaus, saladegarnituur

Ambachtelijke rundvleeskroketten
zuurdesem, Dijon mosterd, saladegarnituur

Fingerfood

Noordzeekrab
aioli, citroen

Grote pelgarnalen
limoenmayonaise

Kleine bouillabaisse kroketten
rouille

Gefrituurde calamaris
citroendip, gremolata

Gefrituurde mosselen
aioli

Broodplank
makreeltapenade, olijfolie

Salades

Vissalade Basalt
gemengde groene salade
gefrituurde mosselen,
pelgarnalen, gerookte paling,
limoenmayonaise

Salade huisgerookte zalm
gemengde groene salade,
koolrabi, Granny Smith,
avocadomayonaise

Soepen

Vissoep Basalt
verse vis, crostini, rouille

Pompoensoep
Ras el Hanout,
geroosterde kikkererwten,
rustiek brood, olijfolie

Voorgerechten

Visbordje Basalt
bouillabaisse kroket, huisgerookte zalm, gerookte paling, Hollandse garnalen, limoenmayonaise, knoflookcrostini

6 Creuses
proeverij van de Chef of naturel

Bordje schaal & schelp
verschillende soorten schaal- & schelpdieren, aioli

Tonijn tataki
spicy salad, sesam crunch, wasabimayonaise

Huisgerookte zalm
koolrabi, Granny Smith, limoenmayonaise

Coquille & Gamba
waterkers, beurre noisette

hoofdgerechten

Rode poon
jus van schaaldieren, kokkels

Kabeljauw
gerookte boter

Heilbot
dragonsaus

Fish & chips
remoulade, pickles

Hele zeebaars
citroengras, rode peper, limoen, gember

Zeetong

Halve kreeft +350gram /
Hele kreeft +700gram
knoflookboter of naturel

Mosselen klassiek
alleen te bestellen in het seizoen

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassende garnituur

hoofdgerechten

Vlees

Rouleau van parelhoen
morille, truffeljus

Vega

Gepofte zoete aardappel
komijn, yoghurt, feta macadamia, pane carasau

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassende garnituur

Fruit de Mer

Plateau Fruits de mer royale
Verschillende koude
schaal- en schelpdieren
geserveerd met sausjes,
salade en brood

Plateau Fruits de mer de luxe
Verschillende koude
schaal- en schelpdieren +
halve kreeft geserveerd met
sausjes, salade en brood

Dessert

Hemelse modder
chocolademousse, crème anglaise

Tarte tatin
vers fruit, vanille-ijs

Selectie harde kazen
van de chef
 
notenbrood, chutney

Koffieplateau Basalt 
koffie, likeur naar keuze, chocolade