Lunch
(tot 15.00 uur)
Lunchplateau Basalt
voor 2 personen
Garnalenkroket, vissoep,
tonijntataki, vissalade Basalt,
rustiek brood, rouille
€ 25,00 p.p.
Hollandse garnalenkroketten
Zuurdesem, cocktailsaus,
groene salade
€ 20,50
Ambachtelijke rundvleeskroketten
Zuurdesem, Dijon mosterd, groene salade
€ 14,00
Rustiek broodje tonijnsalade
Kappertjes, ui, augurk
€ 14,50
Fingerfood
Noordzeekrab
Aioli, citroen
€ 22,00
Grote pelgarnalen
Limoenmayonaise
€ 16,00
Gamba groene curry kroketjes
Rouille
€ 14,00
Gefrituurde calamaris
Citroendip, gremolata
€ 16,00
Gemarineerde ansjovis
Gepofte paprika, peterselie, tomaat, crostini
€ 14,00
Salades
Ceasar salad
Romeinse sla, ansjovis, Parmezaan, gegrilde kippendij, ei
€ 23,50
Vis salade
Gemengde groene salade, zalm,
makreel, torpedo garnalen, gepelde rivier kreeftjes
€ 28,50
Soepen
Vissoep Basalt
Verse vis, crostini, rouille
€ 19,50
Seizoen soep
€ 13,50
Voorgerechten
Visbordje Basalt
Garnalenkroket,
huisgerookte zalm,
gerookte paling, pelgarnalen
€ 24,50
6 Creuses
Proeverij van de Chef € 29,00
of naturel € 25,00
Gegrilde sardines
Gremolata, citroen
€ 21,50
Tonijn tataki
Spicy salad, sesam crunch, wasabimayonaise
€ 20,50
Ceviche van zeebaars
Passievrucht, granaatappel, rode peper,
limoenmayonaise, krokante mais
€ 20,50
Makreel
Citroenolie, kokkels, gember wortel jus
€ 20,50
hoofdgerechten
Vis
Hele schol
Kappertjesboter
€ 29,50
Rode poon filet
Mosselen, venkel-pernodsaus
€ 32,50
Pasta vongole
Peterselie, rode peper, knoflook
€ 31,50
Fish & chips
Remoulade, pickles
€ 25,50
Roodbaars filet
Citroen-tijmsaus, gepofte tomaat
€ 29,50
Catch of the day
dagprijs
Halve kreeft +350gram,
hele kreeft +700gram
knoflookboter of naturel
€ 42,50 per 350gr.
Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassende garnituur
hoofdgerechten
Vlees
Gegrilde bavette
Bearnaisesaus
€ 33,50
Vega
Seizoensgroente lasagne
€ 26,50
Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassende garnituur
Fruit de Mer
Plateau Fruits de mer royale
Verschillende koude
schaal- en schelpdieren
geserveerd met sausjes,
salade en brood
€ 42,50 p.p.
Plateau Fruits de mer de luxe
Verschillende koude
schaal- en schelpdieren +
halve kreeft geserveerd met
sausjes, salade en brood
€ 72,50 p.p.
Dessert
Parfait van passievrucht
Merenque, mango compote, witte chocolade
€ 14,50
Mascarpone mouse
Roodfruit, sorbet van framboos
€ 14,50
Selectie kazen
Notenbrood, vijgenchutney
€ 16,50
Koffie Deluxe
Koffie en likeur naar
keuze met friandises
€ 14,50
